PREMAŠILI HRVATSKU

U Srbiji još 15 slučajeva novozaraženih koronavirusom, ukupno 118

20.03.2020 u 10:42

Bionic
Reading

U Srbiji je do petka u osam sati potvrđeno 15 novih slučajeva koronavirusa te sada ima ukupno 118 zaraženih od 6. ožujka, kada je registriran prvi zaraženi pacijent, priopćilo je ministarstvo zdravstva, koje navodi da je od četvrtka u 18 sati testirano 39 osoba.

Od 15 potvrđenih slučajeva njih pet je hospitalizirano, "bez komplikacija, dobrog općeg stanja", dok je 10 osoba s lakšom kliničkom sikom upućeno na izolaciju u kućnim uvjetima.

Za 15 dana otkako je registriran prvi slučaj, do 20. ožujka u osam sati, na COVID-19 u Srbiji je testirano ukupno 545 osoba.

Od osam sati u petak Srbija je zatvorila sve granične prijelaze za cestovni, željeznički i riječni promet, a preko granice u oba smjera mogu samo kamioni za transport robe i opreme.

U podne stupa na snagu potpuna obustava i unutarnjeg međugradskog autobusnog i željezničkog prijevoza, uz mogućnost korištenja samo osobnih automobila, a na snazi je zabrana kretanja za starije od 65 godina u gradovima te za mještane starije od 70 godina u naseljima do 5.000 stanovnika.

  • +10
Srpska vojska na granici sa Hrvatskom Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

U Srbiji je na snazi i policijski sat uz apsolutnu zabranu kretanja između 20 sati navečer i pet ujutro.