ukupno 206

U Splitskoj županiji 14 novooboljelih

07.04.2020 u 12:52

Bionic
Reading

Na području Splitsko-dalmatinske županije još je 14 osoba pozitivno na koronavirus, među njima i pet zdravstvenih djelatnika, i svi su kontakti dosad oboljelih te je u toj županiji ukupno oboljelo 206 osoba, izvijestio je u utorak Županijski stožer Civilne zaštite

Među novooboljelima devetero je iz Splita, dvoje iz Sinja i po jedna osoba iz Solina, Otoka i Podstrane. Kako se navodi, izliječene su tri osobe, iz Splita, Sinja i s Hvara. Nakon ponovljenog testiranja, njihov nalaz je negativan te su otpušteni iz splitskoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC).

Među novooboljelim osobama pet je zdravstvenih djelatnika, i to jedan liječnik iz splitskoga KBC-a, jedan iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te tri zdravstvena djelatnika.Stožera je također izvijestio da je u Splitsko-dalmatinskoj županiji u samoizolaciji 118 zdravstvenih djelatnika.

'Hospitalizirano je 40 osoba. Osam je na respiratoru u KBC-u Split, i to tri iz Splitsko-dalmatinske županije, tri iz Dubrovačko-neretvanske i dvije osobe iz Šibensko-kninske županije', priopćio je Stožer. U karanteni hotela 'Zagreb' trenutačno je 21 osoba, a među njima je sedam stranih državljana.

  • +4
Split: Ispred bolnice Križine postavlja se šator za uzimanje brisa za testiranje od koronavirusa Izvor: Cropix / Autor: Sasa Buric / CROPIX