napeto u susjedstvu

[VIDEO] U Skupštini Crne Gore u posljednji trenutak spriječen fizički obračun glavnog specijalnog tužitelja i zastupnika vladajuće većine zbog kriminalnog bossa iz Beograda

30.07.2021 u 14:25

Bionic
Reading

Sjednica Odbora za sigurnost i obranu prekinuta je nakon što je umalo došlo do fizičkog obračuna između glavnog specijalnog tužitelja Milivoja Katnića i zastupnika Marka Milačića iz stranke Prava Crna Gora

Milivoj Katnić je specijalni tužitelj koji je na tu dužnost imenovan dok je zemljom vladala Demokratska partija socijalista (DPS) Mile Đukanovića. Milačić je pak dio nove vladajuće većine i to izrazito prosrpski orijentiranog dijela. Katnić je još uvijek na dužnosti zbog sukoba unutar vladajuće koalicije.

Milačić je na sjednici kazao da bi to skupštinsko tijelo trebalo saslušati 'partnere i kolege Veljka Belivuka', srpskog kriminalnog bossa poznatog po svireposti, u Srbiji osumnjičenog za teška kaznena djela, među kojima su ubojstva.

'Hajde da saslušavamo Mila Đukanovića, hajde da saslušavamo gospodina Katnića, hajde da saslušavamo partnere i kolege Belivuka i ekipe, a da se manemo politikantstva. Hajde da saslušavamo ove ljude koje treba saslušavati i koje treba i procesuirati', istaknuo je Milačić, prenose Vijesti.me.

Katnić je nakon toga kazao da ga je Milačić izjednačio s Belivukom, za kojeg, kako je rekao, 'postoji osnovana sumnja da je kidao ruke, mljeo ljude'.

'Ovo ne govorim ja, niti su to moja istraživanja, već su istraživanja državnih organa Srbije', kazao je Katnić i upozorio predsjednika odbora Milana Kneževića iz prosrpskog Demokratskog fronta da ga nije zaštitio od napada.

Obračun Milačića i Katnića Izvor: Društvene mreže / Autor: Standard

'Danas me on izjednačio s ovakvim kriminalnim strukturama. Molim vas da nitko ne napada borce protiv organiziranog kriminala', poručio je Katnić. Milačić je odgovorio da tema o Belivuku zaslužuje da dođe na nivo smrtne ozbiljnosti.

'Imamo najdirektnije optužbe iz druge države o sudjelovanju crnogorskih državljana u najmonstruoznijoj organiziranoj kriminalnoj grupi, koja se svakim danom povezuje s Crnom Gorom. A ja vas – reći ću vam direktno, gospodine Katniću – nisam izjednačio s Belivukom. Ja mislim da je vaša odgovornost u toj grupi veća, politička, sistemska, i da su to obični likvidatori koji nisu mogli ništa da rade u ovoj zemlji...', naveo je Milačić.

Izvor: Društvene mreže / Autor: VOP TV

Predsjednik odbora Milan Knežević potom je upozorio je Milačića da je iznio ozbiljne optužbe na Katnićev račun te da mu on to neće dozvoliti. Katnić je potom rekao: 'Nemojte da se ovdje fizički razračunavamo', nazvavši Milačića pogrdnim izrazom, nakon čega su obojica ustala i krenula jedan prema drugom, obasipajući se uvredama.

Milačić je, između ostalog, rekao Katniću da je 'splačina' i da 'brani mafiju'. Teži incident spriječili su zastupnici i skupštinsko osiguranje.