ukupno 20

U Sisačko-moslavačkoj županiji opet porast broja zaraženih

20.04.2020 u 14:58

Bionic
Reading

U Sisačko-moslavačkoj županiji u protekla 24 sata, nakon pet dana, ponovo su registrirane dvije osobe pozitivne na koronavirus, tako da je ukupni broj zaraženih u županiji trenutno 20, izvijestio je u ponedjeljak županijski stožer Civilne zaštite

Župan Ivo Žinić rekao je na konferenciji za novinare županijskog Stožera CZ da je od početka epidemije bilo ukupno 34 oboljelih, no u međuvremenu je 14 osoba ozdravilo.

Pet je ozbiljnijih pacijenata u izolacijskoj jedinici Opće bolnice u Sisku, s dobrom kliničkom slikom, a ostali su u samoizolaciji. Nakon što su epidemiolozi dali suglasnost, Nacionalnom stožeru CZ u ponedjeljak upućen i zahtjev za proširenje područja slobodnog kretanja na području županije. Do konferencije za novinare u 13 sati, kako je rekao Žinić, odobrenje još nije došlo, ali se očekuje tijekom dana.

Dodao je kako je pokrenuta i inicijativa da se ostvari slobodan promet između Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije.

Načelnik županijskog Stožera Roman Rosavec je rekao kako je zaštitne opreme dovoljno, a dio je i u pričuvi za posebne potrebe.

Budući da su potrebe za karantenu vozača kamiona sve manje, lokacije u Brezovici i Cerovljanima su napuštene, a koristi se samo ona u Zelenoj dolini.

Rosavec se osvrnuo i na neke kritike rada Stožera, napominjući kako Stožer odgovorno obavlja posao, ne želeći donositi ishitrene odluke, već poštujući mišljenje struke. To je bio i odgovor oporbenim županijskim vijećnicima iz redova Mosta, HSS-a i HSP-a, koji su u otvorenom pismu ustvrdili da je Stožer neaktivan, ne prepoznaje probleme niti daje prijedloge, već samo pasivno čeka odluke Nacionalnog stožera a onda na njihove preporuke sporo reagira.