VATROGASCI NA TERENU

U Šibensko-kninskoj županiji aktivna dva požara

11.08.2017 u 10:52

Bionic
Reading

U Šibensko-kninskoj županiji u petak su aktivna dva požara, onaj kod Plavnog koji je u srijedu prešao iz Zadarske županije, te požar u Vinovu u općini Unešić, doznaje se u Županijskom centru 112.

Požar kod Plavnog još uvijek nije lokaliziran. "Danas je na požarištu angažirano 11 vatrogasaca s pet vozila iz DVD-a Ervenik, JVP-a Knin i Državne interventne postrojbe Šibenik. Na požarištu je u četvrtak bio angažiran i kanader te dva helikoptera“, kažu u Centru 112.

 Još uvijek nije lokaliziran ni požar koji je u četvrtak poslijepodne planuo u Vinovu u općini Unešić. Na požarištu je 29 vatrogasaca iz JVP Drniš, DVD Ružić, DVD Unešić, DVD Perković, DVD Šibenik, DVD Brodarica, DVD Bilice.

 U četvrtak su u gašenju tog požara bila angažirana dva kanadera i dva airtractora, a procijenjena opožarena površina je oko 50 hektara.

 Iz Ministarstva obrane u petak su priopćili kako su od ranog jutra dva kanadera, tri airtractora i dva helikoptera upućena na požarište Gornje Vinovo kod Unešića i na požarištu KA+amešnica.

 Letačka posada helikopterom će prevesti vatrogasce do aktivnih požarnih područja na Kamešnici kod Sinja te dopremati spremnike vode. Na požarištu Kamešnica u petak je angažirano 50 pripadnika Hrvatske kopnene vojske, a na požarištu na Dinari njih 24. .

 U MORH-u kažu kako su u četvrtak zračne snage sudjelovale u gašenju sedam požara, na koje je ukupno izbačeno oko 200 vodenih bombi te su ostvarena 54 sata naleta na požarištima.

 Od početka protupožarne sezone zračne snage su sudjelovale u gašenju 193 požara (69 u Šibensko-kninskoj, 65 u Splitsko-dalmatinskoj, 46 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj, tri u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji). Dosad su ostvarile više od 1630 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 47.600 tona vode te je prevezeno 219 vatrogasca i vojnika, kao i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.