mito na sudu

U sefu prijateljice suca Vekića pronašli pola milijuna kuna

13.07.2021 u 10:02

Bionic
Reading

Policijski istražitelji prošli su tjedan u sefu koji je u poslovnici Zagrebačke banke u Osijeku otvoren na ime Nataše Sekulić, prijateljice nedavno uhićenog suca Županijskog suda u Osijeku Zvonka Vekića, pronašli oko 500.000 kuna, piše u utorak Jutarnji list

Vekić je prije pet tjedana sa svojim kolegama Darkom Krušlinom i Antom Kvesićem uhićen zbog sumnje da je izravno i posredovanjem, također privedenog, osječkog poduzetnika Drage Tadića uzimao mito od Zdravka Mamića kako bi se na osječkom sudu u kaznenim postupcima protiv Mamića i ostalih optuženih za nezakonito izvlačenje novca iz Dinama donijele odluke u korist optuženih.

Mamić je na "presici" u ožujku, kad je prvi put javno iznio optužbe protiv osječkih sudaca, Natašu spomenuo čak 31 put.

U njezinu su se stanu nekoliko puta, ustvrdio je Mamić, sastajali on i Vekić, a Nataša i njezina kći s Vekićem te Mamićem i njegovom suprugom Marinom bili su zajedno i na proslavi Nove godine u Dubaiju, što je financirao, kako sam tvrdi, Zdravko Mamić.

Pričao je Mamić da im je i osobno davao novac za shopping, plaćao večere, smještaj i boravke u hotelima na moru, u BiH... U konač-nici, kad se 9. lipnja 2021. dogodila velika akcija Uskoka, Vekić je uhićen upravo u Natašinu stanu.

Dosadašnji izvidi, pak, pokazali su da je i kod Vekića i kod Nataše utvrđen nerazmjer imovine u odnosu na zakonita primanja, a pronalazak novca u sefu novi je detalj u ovom slučaju.

Prema našim informacijama, u sefu je bilo i kunskih i eurskih novčanica, a istražitelji ga dovode u vezu s nerazmjerom imovine u odnosu na primanja Vekićeve prijateljice, donosi Jutarnji list.