PROGRAM ZA DJECU I STARCE

U Samoboru koaliraju HDZ, HSP i HSU

16.04.2009 u 15:43

Bionic
Reading

U Samoboru su danas Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), Hrvatska stranka prava (HSP) i Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) potpisale sporazum o predizbornoj suradnji na lokalnim izborima nakon što su usuglasili zajednički program u kojem je prioritet izgradnja dječjeg vrtića i doma umirovljenika.

Sporazum je, u ime samoborskog HDZ-a, potpisao Tomislav Masten, zajednički kandidat za gradonačelnika Samobora, u ime samoborskog HSP-a Ivica Žarko, a u ime samoborskog HSU-a, povjerenica te stranke Olga Mardešić

'Program, iskustvo i ideje imamo, a sada očekujemo čvrstu potporu u gradskom vijeću', kazao je Tomislav Masten na konferenciji za novinare nakon potpisivanja sporazuma u Kavani 'Livadić'.

Naglasio je da koalicija do 2013. jamči Samobor u kojem ni jedno dijete neće biti na 'listi čekanja' za vrtić te spočitnuo aktualnoj gradskoj vlasti da su propustili predvidjeti povećane potrebe upravo za izgradnjom dječjih vrtića.

Za najstarije Samoborce izgradit će, kaže, dom umirovljenika i urediti zgradu bivšeg hotela u Bregani za njihov dnevni boravak, a u narednom četverogodišnjem razdoblju svi građani Samobora i okolnih naselja dobiti vodovod.

Posebnu pažnju usmjerit će na razvoj turizma. 'Želimo biti perjanica kontinentalnog turizma i kroz gradske poticaje želimo privući investitore u gospodarstvo grada, posebice u turizam', kazao je Masten.

Planiraju i uređenje centra za mlade, a od 1. rujna uveli bi noćnu autobusnu liniju Samobor-Zagreb, jer se mladi nakon 24 sata nemaju čime vratiti kući.

Na upit novinara povjerenici HSU-a Olgi Mardešić, što se zbiva sa tom strankom kad moraju imati povjerenika, odgovorila je da bi HSU, bez povjerenika bio raspušten, a time bi, dodaje, propao višegodišnji rad njegovih članova. 'Biti povjerenik mjesec dana prije izbora nezahvalna je uloga', ocijenila je, ali i izrazila nadu da će u idućih 60 dana samoborski HSU uspješno provesti izbornu skupštinu i izabrati novo vodstvo stranke.

Nije spomenula nedavno raskinut sporazum samoborskog HSU-a i HSLS-a o zajedničkom izlasku na lokalne izbore što su ga te dvije stranke potpisale u ožujku, kao jedan od mogućih uzroka unutarstranačkih previranja u HSU-u.