DROGERAJ

U Rijeci pala prodavaonica marihuane

18.02.2011 u 16:42

Bionic
Reading

Prodavaonica u centru Rijeke, u vlasništvu zagrebačke tvrtke, pala je u ruke policije temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Rijeci

Pretragom prodavaonice u njoj su pronađeni i oduzeti predmeti i biljna materija za koju se sumnja da u sebi sadrži tvari i pripravke koji se nalaze na popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka, iz kojih se može dobiti droga, kao i tvari koje se mogu upotrijebiti za izradu opojnih droga.

Također, pronađena je i oprema i pribor namijenjen uzgoju kanabisa, i to, lampe, prigušnici, testeri, transformatori, ventilatori, šatori za laboratorijski uzgoj, filteri, epruvete, mreže, fleksibilne cijevi, termohigrometri, preparati za rast biljaka i različito umjetno gnojivo.

Policija je u prodavaonici pronašla i niz predmeta za uporabu droge marihuane i razne promotivne materijale, kao što su digitalne vage, lule, drobilice, rizle, kutijice, bongovi, časopisi, posteri, katalozi, kape. Na tim predmetima čak je i otisnut logotip marihuane i hašiša.

Provedenim upravno-inspekcijskim nadzorom utvrđeno je više prekršaja iz nadležnosti poreznih, inspekcijskih i carinskih službi u suradnji s kojima je policija usko surađivala tijekom provođenja ovih mjera i radnji.

Istraga se nastavlja kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti počinjenja više kaznenih djela iz domene zlouporabe opojnih droga (neovlaštena proizvodnja, prerada, prodaja, nuđenje na prodaju, kupovina radi prodaje, posjedovanje, prenošenje, posredovanje u prodaji ili kupnji, neovlašteno pravljenje, nabavljanje, posjedovanje ili davanje na uporabu opreme, materijala ili tvari za koje zna da su namijenjene proizvodnji opojnih droga), te počinjenja više prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.