DOLIJALI DILERI

U Rijeci pala četvorka s drogom vrijednom 70.000 kuna

13.07.2012 u 16:58

Bionic
Reading

U Rijeci je danas palo četvero dilera, koji bi, da su uspjeli prodati drogu koju su posjedovali, na ilegalnom tržištu 'zaradili' najmanje 70.000 kuna

Radi se o 35-godišnjakinji iz Kostrene, 24-godišnjaku s područja Jelenja, 23-godišnjaku iz Malinske te 20-godišnjaku iz Delnica. Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad njima radi sumnje da su počinili više kaznenih djela zlouporabe opojnih droga.

Tijekom istrage policija je utvrdila kako je 35-godišnjakinja od početka ove godine u više navrata prodala najmanje 450 grama droge amfetamin 24-godišnjaku. Utvrđeno je i da je on u ožujku i travnju ove godine prodao najmanje 30 grama droge marihuana 23-godišnjaku i 20-godišnjaku.

Po nalogu nadležnog državnog odvjetništva izvršena je pretraga stanova i drugih prostorija kojima se koriste 35-godišnjakinja i 24-godišnjak. Policija je tom prilikom pronašla ukupno 668,90 grama amfetamina i 24,90 grama marihuane, pakiranih u PVC vrećice različite težine. Također je pronađena vrećica s četiri sjemenke indijske konoplje, dvije digitalne vage, više mobitela i SIM kartica, nekoliko tisuća kuna te drugi predmeti. Svi pronađeni predmeti su im oduzeti.

Kostrenjanka je kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu za tri kaznena djela zlouporabe opojnih droga, a Grobničan za četiri, te su oboje danas predani pritvorskom nadzorniku. Zbog počinjenja istog kaznenog policija je prijavila i 23-godišnjaka s područja Malinske i 20-godišnjaka s područja Delnica.