istra

U Puli za uskrsni vikend sedam slučajeva kršenja samoizolacije

14.04.2020 u 11:25

Bionic
Reading

Istarska policija je proteklog uskrsnog vikenda zabilježila sedam slučajeva kršenja samoizolacije, čime je od 13. ožujka, otkada se ta mjera provodi, u Istarskoj županii zabilježeno ukupno 82 kršenja mjera zaštite od širenja epidemije, potvrdila je u utorak policija

Od sedam novih slučajeva kršenja samoizolacije, tri su utvrđena na području Pule te po jedan u Rovinju, Labinu, Poreču i Umagu s time da je u Puli jedna osoba u dva navrata prekršila tu mjeru. Policija je o utvrđenim prekršajima izvijestila Državni inspektorat, koji će prekršiteljima izdati naloge s novčanom kaznom.

'Policijski službenici blagdanski vikend proveli su radno nadzirući da li svi poštuju Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima. U obilasku su bili omiljenih okupljališta građana, a osim kopnom, plaže i šetnice nadzirale su se i policijskim plovilom', istaknula je glasnovornica Policijske uprave istarske Nataša Vitasović.

U ime policije zahvalila je građanima na discipliniranom ponašanju i provođenju mjera.

Izvijestila je i da je promet na istarskim cestama tijekom vikenda bio slabog intenziteta, a prilikom nadzora na kontrolnim punktovima većina građana imala je propusnice te kako je svega 39 osoba vraćeno nazad zbog neposjedovanja istih.

Policijski službenici su tijekom kontrole utvrdili i nekoliko prometnih prekršaja pa je tako samo na kontrolnom punktu u Svetvinčentu policija u tri navrata zatekla vozače koji su upravljali vozilom pod vidnim utjecajem alkohola.

Tako je najprije u petak zatekla 44-godišnjaka iz Pule koji je vozio pod utjecajem alkohola od 2,18 promila. Izdan mu je prekršajni nalog s novčanom kaznom u iznosu od deset tisuća kuna i mjeru zabrane upravljanja vozilom od šest mjeseci.

U subotu je na istom kontrolnom punktu zatečen 53-godišnjak iz Vodnjana koji je vozio pod utjecajem alkohola od 1,47 promila, te 37-godišnji državljanin BiH s 1,24 promila alkohola u krvi. Uz novčanu kaznu njima je oduzeta vozačka dozvola na dva odnosno tri mjeseca.