JEDNA OSOBA OZLIJEĐENA

Načelnik zagorske policije Robert Pavić ekspresno smijenjen nakon što je uzrokovao prometnu nesreću u Velikom Trgovišću

12.11.2020 u 12:17

Bionic
Reading

U Velikom Trgovišću u srijedu popodne sudarili su se osobno i teretno vozilo, a u prometnoj nesreći sudjelovao je načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Robert Pavić.

Potvrdio je to za Hinu glasnogovornik te policijske uprave Zoran Lončar te dodao da se prometna nesreća dogodila u srijedu oko 16 sati.

U prometnoj nesreći jedna je osoba ozlijeđena i prevezena u Opću bolnicu Zabok, a prema Lončarovim riječima, radi se o lakšim ozljedama.

Zbog obavljanja očevida za promet je bila zatvorena dionica županijske ceste ŽC 2195, a promet su preusmjeravali policijski službenici.

Budući da je u nesreći sudjelovao načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske, očevid je obavila ekipa prometne policije Policijske uprave zagrebačke.

Kako neslužbeno doznajemo, ni jedan od sudionika nesreće nije bio u alkoholiziranom stanju.

Ubrzo nakon nesreće Pavić je smijenjen s dužnosti. 'Obavljanje dužnosti Roberta Pavića prestaje s današnjim danom, a poslove načelnika policijske uprave obavljat će Željko Košutić, dosadašnji zamjenik', priopćeno je iz PU krapinsko-zagorske.

Provedenim očevidom je utvrđeno da je načelnik policijske uprave u navedeno vrijeme upravljao službenim vozilom krapinskih registracijskih oznaka, bez policijskih oznaka, kolnikom Ulice Andrije Hebranga (sporednom cestom) u smjeru istoka te, dolaskom do raskrižja sa Zagorskom cestom, ušao u raskrižje skrećući ulijevo nije propustio vozila koja se kreću navedenom cestom s prednošću prolaska.

Zbog navedenog u službeno vozilo je naletio teretni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnjak, koji se kretao u smjeru juga cestom s prednošću prolaska. Nakon naleta teretni je automobil udario u betonsko-metalnu ogradu obiteljske kuće u vlasništvu 82-godišnjaka. U opisanoj prometnoj nesreći 31-godišnjak je lakše ozlijeđen te mu je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Zaboku, a ukupna materijalna šteta koja je nastala procjenjuje se na 50.000,00 kuna, naveli su iz policije.

Zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenim osobama protiv načelnika uprave podnijeto je Izvješće o počinjenom prekršaju, a za koji prekršaj je predviđena novčana kazna. Na mjestu događaja su mu izuzeti uzorci krvi i urina te upućeni na vještačenje prisutnosti alkohola u organizmu. Protiv sad već bivšeg načelnika će biti pokrenut disciplinski postupak.