KRVOPROLIĆE U SIRIJI

U posljednja 24 sata poginulo najmanje 92 ljudi!

Bionic
Reading

Međunarodni opservatorij za ljudska prava u Siriji javlja da je sirijska vojska odana režimu predsjednika Bašara al-Assada i u proteklom danu svom raspoloživom zračnom i kopnenom artiljerijom granatirala dijelove zemlje u kojima kontrolu imaju pobunjeničke snage

Najmanje 92 osobe su poginule u operacijama sirijske vojske u posljednja 24 sata u gradovima koje kontroliraju pobunjenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Međunarodni opservatorij za ljudska prava u Siriji javlja da je sirijska vojska odana režimu predsjednika Bašara al-Assada i u proteklih 24 sata svom raspoloživom zračnom i kopnenom artiljerijom granatirala dijelove zemlje u kojima kontrolu imaju pobunjeničke snage Oslobodilačke vojske Sirije.

U priopćenju se navodi da je u Halepu poginulo 50, Derai 15, Damsku i njegovim provincijama 10, Idlibi 7, Hamai 5, Homsu i Kuneytri po dvije i jedna osoba u Deyru'z Zoru.

I iz Revolucionarnog vijeća Sirije javljaju da je sirijska vojska teškom artiljerijom nastavila vršiti napade na naselja Huluk, Ensari, Mesekin Hananu i Haydariji u Halepu, a na sva ova mjesta su bacane i razorne 'barel' bombe, zabranjene međunarodnim normama ratovanja.

Paralelno s tim, širom Sirije se nastavljaju i sukobi pobunjeničke Oslobodilačke vojske Sirije i sirijske vojske, a najžešće borbe se vode u damaskoj provinciji Muleyha.

S druge strane, sirijska novinska agencija SANA javlja da su sirijske snage sigurnosti zadale teške udarce pobunjeničkim snagama, koje naziva 'terorističkima'.