novi slučaj

U Podravini 28 godina držao roba i prisiljavao ga na težak fizički rad

05.07.2021 u 13:36

Bionic
Reading

Novi slučaj suvremenog ropstva otkriven je u Podravini. Policija je uhitila 65-godišnjaka, kojeg se sumnjiči da je punih 28 godina iskorištavao čovjeka za težak fizički rad na imanju bez ikakve novčane naknade

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 65-godišnjakom s područja Koprivničko-križevačke županije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanja ljudima.

Sumnja se da je osumnjičeni od 1993. godine do lipnja 2021. godine na svom poljoprivrednom gospodarstvu, iskorištavajući teške obiteljske prilike i životne okolnosti 66-godišnjaka, fizički ga zlostavljao i prisiljavao na svakodnevan težak fizički rad - brigu za stoku, poljoprivredne i poslove u kućanstvu - bez ikakve novčane naknade, ne osiguravajući mu osnovne higijenske uvjete i adekvatan prostor za život.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanja ljudima protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku. Prijeti mu i do 10 godina zatvora.