remont te-to zagreb

U petak će veći dio Zagreba ostati bez tople vode, neće je imati do nedjelje

23.05.2023 u 13:40

Bionic
Reading

U više zagrebačkih četvrti prekinut će isporuka tople vode od petka, 26. svibnja u 15 sati do večernjih sati u nedjelju, 28. svibnja, zbog redovitoga godišnjeg remonta proizvodnog postrojenja Termoelektrane - toplane Zagreb, priopćili su u utorak iz HEP Toplinarstva.

U tom razdoblju privremeno će se prekinuti isporuka tople vode za krajnje kupce HEP Toplinarstva u naseljima: Trnsko, Siget, Sopot, Utrine, Travno, Jakuševec, Dugave, Sloboština, Središće, Zapruđe, Vrbik, Martinovka, Kruge, Savica, Folnegovićevo, Donji grad, Sigečica, Borovje, Ferenščica i Dubrava.

Kako bi građani u što manjoj mjeri osjetili prekid isporuke tople vode, radovi će se izvoditi preko vikenda i noću. "Remont proizvodnog postrojenja nužno je provoditi jednom godišnje, izvan ogrjevne sezone, radi osiguravanja kvalitetne i kontinuirane opskrbe krajnjih kupaca električnom i toplinskom energijom. Za vrijeme remonta, provest će se i radovi na parovodnoj mreži kako bi se postigla sigurnost isporuke tehnološke pare krajnjim kupcima", ističu u HEP-u. Građane koji će biti bez tople vode tijekom remonta zamolili su za strpljenje i razumijevanje.