PLAĆALI RAČUNE

U Osijeku privedeni krivotvoritelji

29.07.2010 u 17:52

Bionic
Reading

Zbog krivotvorenja većeg broja novčanica – hrvatskih kuna i srbijanskih dinara – plasiranih na području Baranje i Osijeka, jučer je u Istražni centar Županijskog suda u Osijeku privedeno dvoje osumnjičenih Osječana

Pod optužbom da su uz pomoć računalne opreme izradili veći broj krivotvorenih novčanica u raznim apoenima i dvije valute, uz kaznenu prijavu zbog krivotvorenja novca istražnom sucu dovedeni su 43-godišnjakinja i 37-godišnjak. Krivotvorene novčanice plasirali su na području Baranje i u Osijeku.

U njihovim su domovima i sporednim prostorijama pronađene i oduzete 42 novčanice u apoenima od 200 kuna, 19 od 50 kuna, 39 novčanica od 20 kuna te 20 novčanica u apoenima od 500 dinara, jedna u apoenu od 100 dinara i jedna od 50 dinara. Oduzeto im je i računalo, LCD monitor i dva printera. U osobnom automobilu osumnjičene pronađena je i novčanica od 500 dinara te 500 grama mljevene paprike. Sve oduzete novčanice bit će proslijeđene na vještačenje u Hrvatsku narodnu banku u Zagrebu.

Krivotvorenim novčanicama plaćali su troškove zabave u Suzi, račun u ugostiteljskom objektu u Dardi i u trgovini u Kopačevu, prijevoz taksijem u Osijeku, čak i HRT pretplatu.