U SPOMEN NA POGINULE BRANITELJE

U Osijeku položeni vijenci u povodu Dana državnosti

29.05.2022 u 12:36

Bionic
Reading

U povodu Dana državnosti kod središnjeg križa na osječkom Centralnom groblju u nedjelju su izaslanstva državnih i lokalnih vlasti, Hrvatske vojske i policije te udruga proizašlih iz Domovinskog rata položila vijence i zapalila svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić rekao je kako je to prilika za sjećanje na one koji su dali život za samostalnu i neovisnu Hrvatsku te svih generacija koje su stoljećima prije osamostaljenja davali svoje živote za Hrvatsku i hrvatski narod.

Hrvatska je danas članica euroatlantskih integracija, NATO saveza i Europske unije, samostalna je i neovisna država, koja svoju neovisnost baštini na europskim vrijednostima, i tako će biti i ubuduće, poručio je Anušić.

Osječki dogradonačelnik Dragan Vulin rekao je kako smo se uoči Dana državnosti dužni prisjetiti svih onih koji su svoje živote utkali u hrvatsku neovisnost i samostalnost, čemu se težile generacije stoljećima ranije, a ova je generacija to uspjela i postići.

Njima moramo izraziti vječnu zahvalnost i stalno ih se sjećati, jer su branili svoj dom i svoju domovinu, istaknuo je Vulin.