NEMA ŠALE U STRANCI

U ORaH-u za više funkcije provode psihološko testiranje

16.08.2014 u 22:35

Bionic
Reading

Ako se, primjerice, želite politički aktivirati u novoosnovanoj stranci ORaH-u, kako biste dogurali do viših funkcija morat ćete proći psihološko testiranje. Otkrila je to u intervjuu Novom listu predsjednica te stranke Mirela Holy koja, doduše, nije s javnošću podijelila rezultate takvog testiranja

Proces kandidiranja unutar ORaH-a nije jednostavan, pojasnila je Holy u intervjuu za Novi list. 'Svi koji žele aplicirati na određene funkcije, moraju tu svoju ambiciju iskazati Kadrovskoj komisiji. Onda Kadrovska komisija procjenjuje dnevnike aktivnosti, a za više funkcije radi psihološko testiranje', otkrila je Holy.

Aktualno Predsjedništvo stranke već je prošlo psihološko testiranje, na kojem su im profesionalci testirali inteligenciju, komunikacijske sposobnosti i socijalne vještine.

Tko je pao na testu, Holy nije htjela, ali ni mogla otkriti. 'To testiranje provodi se tako da se rezultati predstavljaju samo onoj osobi koja je testirana. A vodstvu stranke daje se okvirni profil jer bi nešto drugo predstavljalo kršenje privatnosti. I na temelju tog testiranja kadrovska komisija daje pozitivno ili negativno mišljenje, odnosno daje preporuku. I onda na temelju tog pozitivnog mišljenja kandidat može ići na izbore. A ako ne dobije pozitivno mišljenje od Kadrovske komisije, onda mora prikupljati potpise podrške', kaže Holy.

Što je još Holy otkrila u intervjuu za Novi list, pročitajte OVDJE.