PROJEKT U PRIPREMI

U novoj riječkoj zgradi po modelu POS-a najviša cijena kvadrata 1490 eura

25.07.2023 u 15:32

Bionic
Reading

Nova zgrada s 25 do 30 stanova gradit će se po modelu poticane stanogradnje na granici riječkih četvrti Krnjevo i Zamet, a procijenjena vrijednost investicije je 2,8 milijune eura, rečeno je u utorak na kolegiju riječkoga gradonačelnika

Gradonačelnik Marko Filipović izvijestio je da će uskoro biti potpisan ugovor o provedbi projekta s riječkom Agencijom za društveno poticanu stanogradnju (APOS). Korisna površina zgrade bit će 1880 četvorna metra, a gradit će se na lokaciji površine 2000 četvornih metara između Zametske i Ulice Ivana Luppisa. Najviša cijena četvornog metra stana limitirana je na 1489,5 eura, rekao je Filipović.

"Nadamo se da ćemo što prije provesti postupak javne nabave za izvođača radova, projektiranje i gradnju", dodao je gradonačelnik.

  • +10
Rijeka: Vruć dan na Korzu Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic

Ravnatelj APOS-a Hrvoje Šćulac izvijestio je da se od ukupne vrijednosti investicije, 2,28 milijune eura odnosi na troškove građenja, ostali troškovi poput projektiranja, stručnog nadzora i vodnog doprinosa su 86 tisuća eura, a preostalih 439 tisuća eura odnosi se na vrijednost zemljišta, procjenu troškova priključenja na komunalnu infrastrukturu te trošak komunalnog doprinosa.

  • +4
Buduća ACI marina Rijeka Izvor: Promo fotografije / Autor: Ira Rechner Šustar

Grad Rijeka će najkasnije do početka gradnje utvrditi konačnu listu potencijalnih kupaca stanova po kojoj se ostvaruje pravo na kupnju stana u toj zgradi. No, kako je upozorio riječki gradonačelnik zbog dugotrajnog štrajka u pravosuđu ozbiljni problem predstavlja nemogućnost zainteresiranih građana da podignu dokumente za prijavu.

"Nadam se skorom rješenju ovog problema", rekao je.