poruka s vrha

U novi proces nabave borbenih zrakoplova bit će uključeno više resora

02.02.2019 u 20:39

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je potvrdio je u subotu da će u novi proces nabave borbenih zrakoplova biti uključeno više resora - u mnogo većoj mjeri nego što je to bio slučaj do sada.

Plenković je kazao kako će dodatni angažman u procesu imati Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Ministarstvo gospodarstva, javlja HRT. Ministar obrane još jednom je ponovio da Hrvatska nije kriva što hrvatsko nebo neće braniti izraelski F-16 Barack, ali priznaje da kupovina aviona zahtjeva više koordinacije.

'Mi smo uključili apsolutno sve što smo mogli, ali jasno, vidimo da je ovo još složenija priča koja zahtijeva još više koordinacije i upravo zbog toga, to ćemo tako i uključiti', poručio je ministar obrane Damir Krstičević.

Treba sagledati naučene lekcije, poručuje predsjednica.

'U svakom slučaju Povjerenstvo treba imati i diplomate i menadžere, ljude koji su spretni u pregovorima. Očito međudržavne ponude, i iskustvo za Hrvatsku koje nismo imalo do sada', pokazalo je da to nije tako jednostavan proces, poručila je Kolinda Grabar Kitarović.

Zato će u drugi krug biti uključeno još više stručnjaka. No još nije jasno hoće li se ići na natječaj, izravnu pogodbu ili nešto treće.