SLJEDBENIK KULTA

U Nizozemskoj počelo suđenje ocu monstrumu, koji je mučio šestero djece

21.01.2020 u 16:32

Bionic
Reading

Otac je svoje šestero djece držao u izolaciji i "mentalno zarobljenima" tijekom devet godina, zlostavljao ih fizički, spolno i emocionalno, rekli su nizozemski tužitelji u utorak na suđenju Gerritu Jan van Dorstenu, koji je otkriven pošto mu je jedno dijete pobjeglo iz zatočeništva

"To su zločini protiv djece u ekstremno ovisnoj poziciji", rekla je tužiteljica Diana Rogen na sudu u Assenu.

Van Dorsten je razotkriven u listopadu, kada je policija otkrila da je na zabačenom imanju blizu grada Ruinverwolda držao u zatočeništvu svoje četiri kćeri i dva sina, u dobi od 18 do 25 godina.

Prema tužiteljima djeca su bila zatočena 9 godina. Zakupac na imanju, pedesetosmogodišnji Austrijanac Jozef Brunner, uhićen je zbog pomaganja Van Dorstenu.

Osumnjičeni otac nije se pojavio na sudu jer se oporavlja od srčanog udara. Slučaj je otkriven kada se najstariji sin pojavio u lokalnoj gostionici i zatražio pomoć. Istražitelji su potom pronašli dijete u skrivenoj sobi iza garderobe. Do tada je bilo pobjeglo troje starije djece.

Prema optužnici otac je više puta silovao jednu kćer i jednog sina, koji su tada imali između 12 i 15 godina. Opravdao je svoj napad tvrdnjom da su ili "ženski duh" ili duh njegove mrtve žene bili u djeci. Majka djece umrla je 2004.

Tužitelji tvrde da je otac držao djecu u izolaciji te im je govorio da će izvan kuće doći u kontakt sa "zlodusima". Djeca su također navela da ih je otac tukao, kažnjavao ih gušenjem ili višesatnim sjedenjem u hladnoj vodi.

Postoje naznake da je osumnjičeni bio sljedbenik kulta, a glasnogovornik vjerskog kulta Crkva ujedinjenja, poznatog po masovnim vjenčanjima, potvrdio je da je zlostavljač bio njihov član.