TRAGEDIJA U BELGIJI

U nesreći s ukrajinskim i ruskim učenicima 5 mrtvih

14.04.2013 u 12:25

Bionic
Reading

Najmanje je pet osoba izgubilo život a više ih je ozlijeđeno u nedjelju ujutro u Belgiji u nesreći autobusa s ukrajinskim i ruskim učenicima, priopćila je policija a prenose lokalni mediji

Nesreća se dogodila oko 6.30 sati na autocesti u smjeru Antwerpena, na sjeveru zemlje, rekla je policija a prenijela je agencija Belga. Kako navode televizije RTL i RTBF, poljski autobus je prevozio četrdesetak ukrajinskih i ruskih učenika u dobi od 15 do 17 godina.

Troje učenika, vozač i osoba iz pratnje su poginuli, po zadnjim informacijama tamošnjih medija. Teško je ozlijeđeno desetak osoba koje su primljene u obližnje bolnice. Neozlijeđeni putnici su prevezeni u obližnji vatrogasni dom gdje će biti zbrinuti.

Okolnosti nesreće još nisu poznate. Autobus je skrenuo s ceste i udario u branik, nakon čega je sletio niz padinu i prevrnuo se na bok, pišu mediji. U nesreći nije sudjelovalo drugo vozilo. Nije bilo tragova kočenja, što navodi na zaključak da je vozač zaspao. Državno odvjetništvo je odredilo vještaka.