U 68. godini

U Mostaru preminuo znameniti franjevac fra Ivan Ševo

22.03.2021 u 11:46

Bionic
Reading

U 68. godini preminuo je znameniti mostarski franjevac fra Ivan Ševo, koji je dugi niz godina obnašao dužnost gvardijana, ekonoma, vikara Hercegovačke franjevačke provincije, te je bio na čelu obnove u ratu spaljene crkve u središtu grada, tiskare i izdavačke kuće Fram Zirala

Fra Ivan Ševo preminuo je sinoć u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru nakon duže i teže bolesti. Iz Hercegovačke franjevačke provincije su naveli kako je 49 godina bio redovnik, a 41 svećenik. Obnašao je službe župnog vikara, gvardijana, definitora, ekonoma i vikara provincije.

Više godina predavao je u Srednjoj medicinskoj školi u Mostaru. Teologiju s filozofijom studirao je na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, te Teološkome fakultetu Sveučilišta u Freiburgu. Cijeli rat proveo je doslovno na prvoj crti u središtu Mostara u Franjevačkom samostanu. Nakon rata uz potporu Republike Hrvatske predvodio je obnovu u ratu uništene crkve sv. Petra i Pavla. Godinama je bio na čelu izdavačke kuće i tiskare Fram Zirala.

Sv. misa zadušnica služit će se sutra u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, a potom će biti pokopan na groblju Podadvor u Čitluku.