NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM

Kreće udarni vikend: Na Lučkom kolona već sad pet kilometara, gužve diljem zemlje

27.07.2018 u 13:24

Bionic
Reading

Udarni je turistički vikend pred nama pa je pojačan promet na cestama diljem zemlje: Na autocesti Zagreb-Karlovac vozi se usporeno zbog prometne nesreće, a kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko pet kilometara

Zbog prometne nesreće na 24. kilometru autoceste A1 između čvorova Karlovac i Jastrebarsko u smjeru Zagreba vozi se usporeno u koloni, javlja HAK.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, povremeno na autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb, Istarskom ipsilonu, riječkoj obilaznici, Jadranskoj (DC8) i Ličkoj magistrali (DC1), Krčkom mostu, na prilazima turističkim središtima duž obale, povremeno u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima, osobito sa Slovenijom, Srbijom i BiH. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Hrvatskom primorju, Lici i Dalmaciji. Vozi se uz povremene zastoje.

Na autocesti A1, kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba, kolona je duga oko pet kilometara.

Povećana je gustoća prometa na autocesti A1 između čvora Zadar II i tunela Sv. Rok u smjeru Zagreba. Na dionici između mosta Maslenica i tunela Čelinka vozi se usporeno uz povremene zastoje zbog velike gustoće prometa.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je duga tri kilometra, dijelom se proteže i na Istarski ipsilon. Kod naplatnih postaja Učka prema Matuljima kolona je duga oko kilometar. Iz pravca Istre prema Kvarneru, u čvoru Matulji, stvorila se kolona dugačka oko kilometra.

  • +11
Velika prometna gužva na hrvatsko-slovenskoj granici Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Na Krčkom mostu promet je vrlo gust u oba smjera. Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC429 u mjestu Rastovača vozi se usporeno jednim trakom. Zbog radova vozi se jednom stranom, dvosmjerno, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Babina Greda.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u subotu 28. srpnja od 4 do 14 sati te u nedjelju 29. srpnja od 12 do 23 sata.