carski rez

U Ljubljani rođene četvorke začete prirodnim putem

15.01.2024 u 21:32

Bionic
Reading

Nemanja i Milana Petrović iz Banje Luke dobili su četvorke. Četiri sina; Matej, Luka, Marko i Jovan rođeni su u Ljubljani

Roditelji dječaka su iz Banje Luke, trenutačno žive u Celju, a već imaju i petogodišnjeg sina.

"Supruga i bebe su u redu. Porod je bio jučer, sve je bilo u redu zahvaljujući stručnom osoblju UKC-a Ljubljana. Sretan sam i ponosan, malo još u stresu. Bitno da su svi zdravi. Bebice su u inkubatoru napreduju polako, otprilike dva mjeseca će biti tu. Supruga će biti tu jer bez majčine brige nema ništa. Iskreno vjerovao sam, ali nismo se nadali. No, kad se tako dogodilo, znali smo da je to dar od Boga i da moramo ići do kraja zajedno. S ljubavlju i vjerom sve se može pobijediti ", kazao je otac za RTL Danas.

UKC Ljubljana objavila je nakon poroda priopćenje.

- Proteklog vikenda iz našeg rodilišta obradovala nas je izuzetna vijest: rođene su četvorke! Dječaci Matej (1450 g), Luka (1030 g), Marko (1420 g) i Jovan (1280 g) rođeni su carskim rezom u 31. tjednu trudnoće. Cijela trudnoća, inače izuzetno rizična zbog višeplodnosti, od početka je vođena u Ljubljani, čime su naši stručnjaci pridonijeli porođaju u zadovoljavajućoj gestacijskoj dobi i na kraju dobrom ishodu. Posljednje četvorke koje ispunjavaju uvjete rođene su u Ljubljani u ljeto 2015. - rekao je voditelj rodilišta Gorazd Kavšek.

Mogućnost rođenja četvorki je vrlo mala: otprilike jedna na 500.000 rođenih, pa i manje. Za Sloveniju bi to značilo otprilike jedanput u 15 do 20 godina.