zaštekala tehnologija

U ljekarnama pao sustav, građani ostali bez covid potvrda

22.11.2021 u 11:21

Bionic
Reading

'Aplikacija je nedostupna', obavijest je koju su tijekom jutra dobili neki ljekarnici koji su pokušali pristupiti sustavu CEZIH uz pomoć kojeg izdaju COVID potvrde onim građanima koji su se na COVID-19 testirali u njihovim ustanovama

Shodno tome, svi oni koji su se na to odlučili ostat će bez COVID potvrda koje im odlukom Stožera sada trebaju za pristup radnom mjestu, ali i nekim državnim uslugama.

Ana Soldo, predsjednica Hrvatske ljekarničke komore, kazala je za RTL kako još nije zaprimila nikakve informacije s terena pa dodala da CEZIH nije radio ni prošlog tjedna, jedan dan kada se dograđivao, no o tome su bili obaviješteni dva dana ranije. Sada, govori, nikakvu obavijest nisu dobili.

Soldo nam pojašnjava da su ljekarnicima izdali uputu da izdaju COVID potvrdu ili potvrdu o nalazu, bio on negativan ili pozitivan. No on nije COVID potvrda pa nije jasno ni može li se tako koristiti.

"To sada ovisi o ustanovi kojoj žele pristupiti te o tome hoće li potvrda o nalazu njima biti valjan dokument", zaključuje Soldo.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ