STARUDIJA NA POLICAMA

U Konzumu i jogurt kojem je istekao rok prije 14 dana!

06.04.2013 u 10:08

Bionic
Reading

Da slučaj mlijeka s isteklim rokom trajanja nije jedan jedini, pokazuje slučaj još jedne čitateljice portala antenazadar.hr. Ona je prije dva dana u Konzumovoj trgovini na Maloj pošti kupila Vindijin jogurt Fortia na kojem je jasno naznačeno da mu je rok trajanja istekao 20.ožujka 2013, a jogurt je prodan, dakle našao se u slobodnoj prodaji, čak dva tjedna poslije!

'Kupila sam 3. travnja u Konzumu na Maloj pošti jogurt na kojemu je pisao rok trajanja 20. ožujka 2013, a to sam i slikala, kako vidite na priloženoj fotografiji', stoji u poruci koju je uputila čitateljica. 'Skužila sam da je istekao rok i vratila sam se. Djelatnik mi ga je zamijenio za novi s police te su mi se ispričavali. Čula sam da je jedna prodavačica rekla da šutimo o tome i ne govorimo nikome, samo da mi zamijene jogurt', dodaje za antenazadar

'Ne znam je li to bio jedini jogurt s isteklim trajanjem. Na svu sreću nisam sam konzumirala jer sam pravovremeno vidjela rok trajanja', izjavila je. Očigledno je da je prema opisanom slučaju cijela mašinerija Konzuma obučena za postupanje u slučaju ovakvih događaja.

Nakon što je u zadarskom Konzumu otkriveno mlijeko s isteklim rokom trajanja PR te tvrtke poručio je: 'Ovim putem se prije svega želimo ispričati našim kupcima zbog ovog propusta. Ujedno sve naše kupce koji su kupili ovaj proizvod pozivamo da realiziraju povrat proizvoda u prodavaonici u kojoj su ga kupili kako bismo im refundirali novac ili zamijenili proizvod. Žao nam je da je došlo do ove situacije o kojoj smo obavijestili sve odgovorne osobe kako bismo osigurali da se to više ne ponavlja. Ujedno pozivamo sve naše kupce da kontaktiraju s nama svojim upitima, sugestijama ili reklamacijama putem našeg besplatnog potrošačkog telefona 0800 400 000 i mali adrese: konzum@konzum.hr.'

Cijela situacija, nastavno, dobila je potpuno novi epilog jučer, kada je anonimna pozivateljica, predstavljajući se da radi kao trgovkinja u Konzumu u kojem je kupljeno sporno mlijeko i moleći novinare redakcije – apelirala da cijelu priču ne objave, nudeći novac, večere te kojekakve kompenzacije, u strahu za ne samo svoj posao, već posao 10-ak djelatnica Konzumove trgovine pored zadarskog kolodvora.