NESREĆA U JUŽNOJ KOREJI

U klubu punom sportaša srušio se balkon, hrvatski vaterpolisti na sigurnom

27.07.2019 u 10:40

Bionic
Reading

Dvije osobe su poginule, a 10-ak ih je ozlijeđeno među kojima i nekoliko sudionika Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima koje se održava u južnokorejskom Gwangjuu u nesreći koja se dogodila u jednom tamošnjem noćnom klubu u noći s petka na subotu

Obje osobe koje su poginule bili su državljani Južne Koreje.

Do nesreće je došlo kada se urušila gornja plesna platforma u diskoteci i pala na osobe koje su se nalazile na donjoj platformi.

Šef lokalne vatrogasne postrojbe Kim Young-don izjavio je kako je do nesreće došlo zbog prevelikog broja ljudi koji se nalazio u klubu.

"Unutra je bilo oko 370 osoba, čini se kako je gornja platforma popustila jednostavno zato što je na njoj bilo previše ljudi. Radilo se o vrlo skučenom prostoru koji nije bio namijenjen za tako mnogo osoba", kazao je Kim.

Organizatori su objavili kako su svi ozlijeđeni sportaši zadobili lakše ozljede, a samo je jedan zadržan na bolničkom liječenju zbog ozljede noge.

Gotovo svi sportaši koji su se nalazili u klubu bili su vaterpolisti.

"Samo smo plesali i odjednom smo propali. Pali smo na glave onih koji su se nalazili ispod nas", opisao je nesreću kapetan novozelandske vaterpolske reprezentacije Matt Small.