Koronavirus ne odustaje

U Južnoj Koreji zabilježen najveći rast oboljelih u posljednja 53 dana. Vlasti razmišljaju o povratku oštrih mjera

28.05.2020 u 10:27

Bionic
Reading

Zbog povećanog broj novooboljelih, u Južnoj Koreji bi se opet mogle uvesti strože mjere socijalnog distanciranja

Južna Koreja izvijestila je o svom najvećem dnevnom porastu slučajeva koronavirusa u posljednjih 53 dana. Zbog toga su se zemljom odmah proširila upozorenja kako će se vlasti možda morati vratiti strožim mjerama držanja razmaka između ljudi. A činilo se da su stvari napokon pod kontrolom pa su otvorene škole, a popušten je i niz drugih mjera.

Korejski centri za kontrolu i prevenciju bolesti (KCDC) izvijestili su u četvrtak o 79 novooboljelih; 67 zaraženih dolazi iz gradskog područja Seula, u kojem živi oko polovica od 51 milijuna stanovnika ove zemlje.

Dužnosnici kažu kako je sve teže pratiti rute prijenosa novih infekcija i pozvali su ljude na oprez zbog straha od drugog vala infekcije Covidom-19.

Ministar zdravlja Park Neung-hoo obratio se stanovnicima glavnog grada i upozorio ih da izbjegavaju nepotrebna okupljanja, a kompanije je pozvao da bolesnim zaposlenicima omoguće slobodne dane i odmor.

'Zaraza se na razne načine širi na radnim mjestima, u skučenim školama i karaoka barovima', rekao je Park.

Posljednji skok broja zaraženih pokazao je s kojim se rizicima zemlje suočavaju kad se odluče na popuštanje mjera socijalnog distanciranja i izolacije, piše Guardian.