RAŠA SE SMIRUJE

U Istri ukinute izvanredne mjere obrane od poplava

08.11.2014 u 11:52

Bionic
Reading

Obilne kiše izazvale su probleme u Istri. Nabujala je rijeka Raša i poplavila podrume u kućama na području Buzeta, naselja Raše i Labina pa su vatrogasci cijelu noć ispumpavali vodu. Jutros je stanje u Istri povoljnije. Ukinute su izvanredne mjere obrane od poplava što se tiče sliva i toka rijeke Raše, rekao je za Media servis županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac

0Padaline su prestale, trenutno nema ni oborina tako da je to sve omogućilo da vatrogasci, vatrogasne ekipe i sva komunalna poduzeća mogu sanirati do kraja i očekujemo da ćemo danas sanirati sve ono što je još ostalo, a to je voda u podrumskim prostorijama obiteljskih kuća. Ono najgore je trenutno za nama, a možemo biti zadovoljni da je 140 ljudi iz svih službi radilo svoj posao na najbolji mogući način, da nitko nije stradao i da su štete minimalne u odnosu na to kakve bi bile da nije bilo intervencija0, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

U noći na sutra očekuje se maksimalan protok rijeke Save na ulazu u Hrvatsku, nakon što su obilne oborine u Sloveniji u protekla dva dana izazvale velike probleme.