PUPOVAC O REFERENDUMU

'U interesu je zemalja regije da Hrvatska uđe u EU'

milorad pupovac referendum

milorad pupovac referendum

Izvor: Cropix / Autor: damir krajač

Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac ocijenio je danas da je u interesu Srbije, BiH, Crne Gore i Makedonije da Hrvatska uđe u EU, jer se na taj način otvaraju vrata i za njih i ubrzava proces pristupanja

'Interes Hrvatske, Srbije i BiH je da budu pod istim krovom EU i imaju istu regulativu te isti tržišni, kulturni i radni prostor', izjavio je Hini Pupovac. On smatra da je u interesu Srbije, BiH, Crne Gore i Makedonije da Hrvatska uđe u EU, jer se na taj način otvaraju vrata i za njih, ubrzava proces pristupanja i ostalih zemalja regije koje zajedno s Hrvatskom predstavljaju važan dio europskog prostora.

Pupovac smatra i da je današnji referendum završetak procesa koji je započeo refrendumom o nezavisnosti.

'To je jedinstven proces u kojemu Hrvatska sebe uređuje kao državu, a s druge strane pozicionira i gradi mjesto u obitelji europskih država', kazao je.

Ustvrdio je da je Hrvatska pred novom prilikom i izazovom da kao nova članica EU-a nastavi proces proširenja, što iz vlastitih interesa te nacionalnih ekonomskih i kulturnih očekivanja, a što iz interesa ostalih članica EU.

'Naš interes je stabilna, demokratska, prosperitetna regija u kojoj ćemo mi imati svoju ulogu, pozicije i svoje interese', kazao je.

Istaknuo je da su Srbi u Hrvatskoj prvi dio srpskog naroda na prostoru bivše Jugoslavije koji je u prilici izjasniti se za EU.

'Nema sumnje da će značajan dio njih, s ostalim građanima Hrvatske, reći 'da' Uniji. Za sve ostale manjine, kao i za Srbe u RH, EU je još jedna prilika za afirmaciju, potvrđivanje i bolju sutrašnjicu', ustvrdio je Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi