VLADIMIR ŠEKS

'U interesu je Hrvatske da ponovno ne dođe vrijeme ljevice'

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 22.12.2008 07:43
  • Objavljeno 22.12.2008 u 07:43
Vladimir Šeks

Vladimir Šeks

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

U interesu Hrvatske treba poduzeti da ponovno ne dođe vrijeme ljevice, rekao je sinoć član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks, na proslavi 19. obljetnice osnutka te stranke u Đakovu

Šeks je ocijenio da će lokalne izbore u svibnju obilježiti politička borba između dvaju blokova - ljevice s SDP-om i HNS-om te bloka desnice i centra, koji se, smatra, pokazao u nedavnoj smjeni vlasti u Đakovu, kada su HDZ, HSS, HSP, HSLS, HSU i nezavisni vijećnici smijenili dotadašnju vladajuću koaliciju SDP-HNS.

U tome se, po Šeksovu mišljenju, "ocrtavaju konture osovine za svibanjske lokalne izbore".

"Nakon smjene vlasti u Đakovu iskristalizirala su se dva fronta - jedan lijevi sa SDP-om i HNS-om i drugi s HDZ-om, HSS-om, HSLS-om, HSP-om i HSU-om. Takav je rasplet, zapravo, i u cijeloj Europi - ljevica na jednoj te centar i desni centar na drugoj strani. Lijevi blok već je čvrsto uvezan, a u interesu Hrvatske treba poduzeti da ponovno ne dođe vrijeme ljevice. Ona je pokazala što zna od '45. do '90., a reformirana ljevica pokazala je što zna od 2000. do 2003., a to su samo slatkorječivost i fraze. Kotač povijesti ne može se okretati unatrag", rekao je Šeks.

Komentirajući slovensku blokadu pregovora Hrvatske s EU, Šeks je kazao kako se Hrvatska od početka svog osamostaljivanja uvijek nalazila pred teškim razrješenjima ključnih pitanja i kako ništa nije dobila olako.

"Prema Sloveniji treba djelovati razborito i pametno te preostalih 25 članica EU uvjeriti u opravdanost naših zahtjeva za ulazak u Uniju", rekao je Šeks.

Podsjetio je da će Hrvatska na proljeće ući u NATO te dodao da je sada ključni zadatak učiniti da kriza što manje zahvati državu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi