Eurozastupnik Jozo Radoš

'U Hrvatskoj se previše govori o svjetonazorskim pitanjima, a premalo o kvaliteti života građana'

  • Autor: Iva Anušić
  • Zadnja izmjena 13.03.2018 15:58
  • Objavljeno 13.03.2018 u 15:35
Jozo Radoš iznio je svoje mišljenje o ratifikaciji Istanbulske konvencije

Jozo Radoš iznio je svoje mišljenje o ratifikaciji Istanbulske konvencije

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor

Zastupnik u Europskom parlamentu i član GLAS-a Jozo Radoš podržao je ratifikaciju Istanbulske konvencije nakon plenarne sjednice o ratifikaciji Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama te nasilja u obitelji

Na plenarnoj sjednici Vijeća Europe, na kojoj se raspravljalo o konvenciji o sprečavanju nasilja nad ženama, poznatoj kao Istanbulska konvencija, većina zastupnika podržala je njezinu ratifikaciju.

Njima se pridružio i naš europarlamentarac Jozo Radoš te u svom videopriopćenju kaže kako svjetonazorska pitanja ne smiju zaustaviti ratifikaciju Istanbulske konvencije. 'Ako se Konvencija čita s predrasudama, onda se, kao i u svakom sličnom tekstu, može naći nešto što zabrinjava. Moj doživljaj Istanbulske konvencije jest da je njezin isključivi cilj sprečavanje i prevencija nasilja nad ženama. Smatram da je to previše važan cilj da bi bilo koji drugi razlozi bili ispred ili protivni ratifikaciji Konvencije', rekao je zastupnik GLAS-a.

Naglašava kako se u Hrvatskoj previše vremena gubi na raspravu o svjetonazorskim pitanjima, a premalo se vremena posvećuje onome što utječe na kvalitetu života ljudi bez obzira na njihov svjetonazor. Zaključio je kako činjenica da su je ratificirale Turska, Njemačka, Srbija, Bosna i Hercegovina i Albanija sama za sebe govori u prilog ratifikacije Istanbulske konvencije.

  • +4
  • +1

I građani su održali javnu tribinu pod nazivom Istina o Istanbulskoj konvenciji

Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!