razlog za optimizam

U Hrvatskoj je cijepljena svaka treća osoba, poznato gdje je najviše ljudi primilo prvu, a gdje drugu dozu

20.05.2021 u 10:06

Bionic
Reading

U Hrvatskoj je jučer potrošeno 43.890 doza cjepiva protiv koronavirusa, čime je broj osoba cijepljenih najmanje jednom dozom dosegao 1.109.161 dok je 341.008 osoba cijepljeno s dvije doze. Time je 27 posto ukupnog stanovništva, odnosno 33 posto odraslog stanovništva cijepljeno najmanje jednom dozom, priopćio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ)

Dodaju da je, sukladno navedenim podacima s platforme eCijepih, na današnji dan u Hrvatskoj cijepljena svaka treća osoba.

'Ovo su ohrabrujući podaci koji nam daju razloga za optimizam u ispunjavanju cilja da do kraja lipnja cijepimo više od polovine punoljetnih građana Republike Hrvatske. Cijepljenje ide prema planu, epidemiološka situacija je bolja nego prethodnih tjedana i to su sigurno dobre vijesti, pogotovo u kontekstu predstojeće turističke sezone', izjavila je zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin.

Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu (31 posto ukupnog stanovništva, odnosno 37,6 posto odraslog stanovništva), a cijepljenje drugom dozom u najvećem je obuhvatu ostvareno u Sisačko-moslavačkoj županiji (12 posto ukupnog, odnosno 14,4 posto odraslog stanovništva).

  • +11
Cijepljenje u zagrebačkom Domu sportova Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL