KAJIN OŠTRO

'U HDZ-u se vodi bratoubilački rat za vlast i opstanak'

Damir Kajin

Damir Kajin

Izvor: Pixsell / Autor: Duško Marušić/PIXSELL

Kajin je uvjeren da sve ankete pokazuju nezadovoljstvo građana dugogodišnjom vladavinom HDZ-a i njihovu želju za smjenom sadašnje vlasti. Uvjeren je da se iza premijerkinog upiranja prstom 'koga će se uhititi' zapravo krije HDZ-ov obračun s neistomišljenicima kako bi se strahom od progona ekipa držala na okupu. 'U HDZ-u se doslovce vodi bratoubilački rat za vlast i opstanak', zaključio je Kajin

Ono što sve ankete pokazuju jest nezadovoljstvo građana i njihova želja za smjenom sadašnje vlasti, a kao prvu opciju za sastavljanje nove vlade uvjerljivo ističu upravo koaliciju SDP-HNS-IDS-HSU, komentirao je danas u Puli Damir Kajin (IDS) anketu koju je za HTV nedavno provela agencija Hendal na uzorku od tisuću ispitanika, a prema kojoj 40,2 posto birača u ovom trenutku ne zna za koga bi glasalo na parlamentarnim izborima. Kajin dodaje da će do izbora biti mnogo anketa s različitim rezultatima te najvažnijim drži da svi zajedno pozovu građane da izađu na izbore 4. prosinca.

'Tada će ocijeniti rad Vlade Ive Sanadera i Jadranke Kosor i odlučiti žele li nastavak politike koja je dovela do rekordne nezaposlenosti ili će dati povjerenje ljudima i programima Kukuriku-koalicije', kazao je Kajin. Osvrnuo se i na subotnji sabor HDZ-a koji je protekao uz slogan 'Čuvajmo Hrvatsku'. Od koga, pita se Kajin.

'Od HDZ-a koji je urušio Hrvatsku. Oni to najbolje znaju. Međutim, oni viču 'Mi smo stvorili Hrvatsku'. Krivo. Hrvatsku su stvorili građani Hrvatske, 94 posto njih je na referendumu '91. bilo za neovisnu Hrvatsku. Jugoslaviju je urušila velikosrpska hegemonija na čelu s Miloševićem. Kosor kaže: 'Nećemo po mišljenje u Beograd'. Jasno da nećemo, ali na čelu bivše Jugoslavije 35 godina bio je Hrvat Josip Broz Tito', kazao je Kajin napominjući kako je danas deplasirano Hrvate plašiti Jugoslavijom tim više što je, kazao je, 'Hrvatska etnički najčišća država u EU'. Kajin se dalje pita što znači premijerkino upiranje prstom 'koga će uhititi'.

'Nema veze što je za sve loše 99,9 posto odgovoran HDZ, za jedan promil lošeg i mi trebamo odgovarati, ali DORH mora biti autonoman, a ne dirigiran. Konačno, što radi aktualni HDZ, obračunava se sa svojim neistomišljenicima da bi se strahom od progona ekipa držala na okupu. U HDZ-u se doslovce vodi bratoubilački rat za vlast i opstanak', komentirao je Kajin.

Koalicija nema dvije godine kao Jadranka Kosor, nema ni šest mjeseci, ima 100 dana i nakon toga će za sve biti odgovorna, istaknuo je. Komentirao je i riječi glavnog tajnika Europske pučke stranke Antonija Lopeza Istruiza, gosta na Saboru HDZ-a.

'Emisari iz EU govore da je hrvatska ljevica imala 50 godina da uvede Hrvatsku u EU. U 50 godina hrvatska je ljevica oslobodila zemlju od fašizma i nacizma, integrirala Istru, Rijeku i Zadar, industrijalizirala Hrvatsku... ', nabrojio je Kajin. Konstanta HDZ-ova programa je, kazao je Kajin, uzeti, optužiti, izbaciti iz stana, prognati, rasprodati... Zapitao se i što znači prodaja JANAF-a te prodaja, odnosno prijenos dionica Croatia osiguranja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi