DROGA NA MOKOŠICI

U Dubrovniku uhićeni dileri

19.09.2011 u 19:47

Bionic
Reading

U proteklih mjesec dana djelatnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske proveli su dva kriminalistička istraživanja u vezi sa zloporabama opojnih droga na području grada Dubrovnika, doznaje se danas u dubrovačko-neretvanskoj PU

U prvom istraživanju utvrđeno je postojanje sumnje da je 34-godišnjakinja u naselju Nova Mokošica prodala 32-godišnjaku 1,6 grama amfetamina i 0,9 grama marihuane.

Temeljem naloga suca istrage izvršena je pretraga njezinog stana u Dubrovniku te su pronađeno je ukupno 123 grama marihuane, digitalna vaga i više SIM kartica različitih operatera. Osumnjičena 34-godišnjakinja je pritvorena.

U drugom kriminalističkom istraživanju, koje je započelo u kolovozu ove godine, policija je utvrdila postojanje osnovane sumnje da su supružnici u dobi od 26 i 30 godina počinili kaznena djela nezakonitog posjedovanja i preprodaje opojne droge. Pretragom njihova stana u Dubrovniku pronađeno je 420 grama amfitamina, dva grama marihuane, dvije digitalne vage, 24 tisuće kuna, više SIM kartica

Utvrđeno je da je 30-godišnjak drogu nabavljao na području BiH, a vrijednost zaplijenjene droge u uličnoj prodaji procjenjuje se na iznos od oko 63 tisuće kuna. Osumnjičeni 30-godišnjak je pritvoren, dok je protiv njegove supruge, 26-godišnjakinje i dvoje kupaca podnesena kaznena prijava.