na otvorenom prostoru

U Dalmaciji planulo nekoliko požara; vatra progutala šumu, travu, raslinje...

21.03.2022 u 13:36

Bionic
Reading

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice u ponedjeljak su izvijestili kako je u tijeku gašenje nekoliko požara na otvorenom prostoru u Dalmaciji, a ostali su požari svi ugašeni

Trenutno je u tijeku gašenje požara na otvorenom prostoru na lokaciji Donji Vinjani kod Imotskog kojim je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i šuma na za sada neprocijenjenoj površini.

Požar je gasilo ukupno 39 vatrogasaca s 12 vatrogasnih vozila iz JVP Split, Makarska i Podstrana te DVD-a: Zadvarje, Dugi Rat, Brela, Mladost, Gata, Split, Vranjic i Trilj te dva protupožarna zrakoplova. Tijekom jutra u gašenju požara sudjeluje i jedan helikopter s uređajem za gašenje.

Aktivan je i dalje požar na području Balovi kod Primorskog Dolca na teško pristupačnom terenu. Tijekom noći požar se nadzirao, a ujutro je dodatno zatraženo angažiranje jednog Air-tractora te IVP Split, s tri vatrogasca i vozilom.

I u Šibensko-kninskoj županiji je i dalje aktivan požar na planini Svilaja, predio Otavice i Buzovi, koji je gasio jedan protupožarni zrakoplov te JVP Drniš, IVP Šibenik i DVD Drniš. Taj se požar na području Pribuda proširio u Splitsko-dalmatinsku županiju te su na tom području angažirani vatrogasci DVD-a Muć.

Ugašeni su svi požari, njih 11, koji su gorjeli na području Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Grada Zagreba, Bjelovarsko-bilogorske, Zagrebačke, Osječko-baranjske, Sisačko-moslavačke, Krapinsko-zagorske, Požeško-slavonske, Varaždinske i Brodsko-posavske županije su ugašeni.