NA SREĆU NEMA OZLIJEĐENIH

U centru Zadra izgorio stan zbog neispravne baterije mobitela

29.07.2019 u 13:41

Bionic
Reading

Policijski očevid požara u zadru pokazao je da je stan izgorio zbog neispravne baterije mobitela ostavljenog na punjaču

Požar je izbio u stanu na trećem katu zgrade, a policija je dojavu dobila u u 1.58 sati.

Na mjesto događaja su upućeni vatrogasci i policijski službenici te je utvrđeno kako je požar izbio u stanu 54-godišnjeg vlasnika, koji su u 3 sata ugasili djelatnici JVP Zadar.

Kako javlja 057info, policijskim očevidom u stanu na Poljani Plankit utvrđeno je kako je uzrok požara pregrijavanje neispravne baterije mobitela koji je bio priključen na punjač. Stan je izgorio u potpunosti, a materijalna šteta još se zbraja.

Izgorio stan zbog pregrijavanja neispravne baterije mobitela Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic

'Dojava je stigla dosta kasno. Vatrogasci su došli u najkraćem roku, a vatra je već bila zahvatila tri prozora. S obzirom da je riječ o Poluotoku, postojala je velika prijetnja širenja vatre na druge stanove. Vatrogasci su uz pomoć policije ušli u stan koji se nalazio ispod, a u kojem se u tom trenutku nitko nije nalazio. S termo kamerama provjerena je razina prisutnosti topline kako ne bi došlo do zapaljenja. Ušli smo i u bočni stan u kojem su se nalazili strani državljani. Njih smo zamolili da se zadrže u drugoj sobi, dok provjerimo toplinu zida koji se nalazio na strani opožarenog stana', iznio je za 057info tijek noćne intervencije Željko Šoša, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zadar čiji su djelatnici brzom reakcijom spriječili širenje vatre na Poluotoku.