BESPLATNO ILI PO 10 KUNA

U čast generalima ugostitelji časte goste

Bionic
Reading

Većina splitskih ugostitelja na današnji dan odlučila je častiti građane povodom oslobađajuće presude generalima. Splitska Riva krcata je ozarenim građanima, a u većini kafićima časti se pršutom, sirom i drugim delicijama.

Vlasnici kafića u Omišu po dogovoru su odlučili tijekom cijelog petka pa do subote ujutro uvesti akciju sve po deset kuna.

Slavlju zbog oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču pridružili su se i Zagrepčani. Na ulicama u centru grada sreća se gotovo može namirisati u zraku – automobili trube, poneka skupina građana pjeva, a vidljive su i zastave na svakom koraku.

Veselo je i u brojnim ugostiteljskim objektima u kojima goste časte kavama, sokovima i alkoholnim pićima, a ne nedostaje ni pladnjeva s hranom. 'Sasvim slučajno sam naišla na kavu s prijateljicom u jedan kafić u Teslinoj ulici, počastili su nas viskijem, hranom i kavom iako smo mi samo kavu naručile. Rekli su nam da je danas sve besplatno jer slave povratak generala te da kuća časti', ispričala nam je jedna Zagrepčanka.

U organizaciji Hvidre na splitskoj Rivi održat će se koncert u čast povratka generala u Hrvatsku. Još nije poznato tko će nastupiti.