visok mortalitet

U BiH još 52 umrla od koronavirusa, 1200 novozaraženih

04.12.2020 u 12:52

Bionic
Reading

Još 52 osobe preminule su u Bosni i Hercegovini od posljedica zaraze koronavirusom dok su u toj zemlji u petak zabilježili više od 1200 novih slučajeva zaraze, podaci su koje su objavili entitetski zavodi za javno zdravstvo.

Iako je dnevni broj novozaraženih cijelog tjedna znatno manji nego u Hrvatskoj ili Srbiji, broj oboljelih od COVID-a koji umiru u BiH i dalje je razmjerno velik, a od izbijanja epidemije u ožujku on je sada 2864.

Od četvrtka su zabilježena 24 nova smrtna slučaja u Federaciji BiH, gdje su testiranjima utvrđena 832 nova slučaja zaraze, dok je u Republici Srpskoj bilo 28 smrtnih slučajeva, a zaražene su još 383 osobe.

  • +9
Koronavirus u BiH: Sarajevo Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut/PIXSELL

U protekla 24 sata provedena su testiranja nešto više od četiri tisuće uzoraka.

U BiH su i dalje na snazi razmjerno blage mjere ograničenja jer je, osim u distriktu Brčko, rad dopušten svim ugostiteljskim objektima i uslužnim djelatnostima uz poštivanje epidemioloških mjera. Nošenje zaštitnih maski još uvijek je obvezno i na otvorenome, a u noćnim satima na snazi je mjera ograničenja kretanja za osobe koje nisu vezane za radne cikluse.