ŠIBENSKI AKVATORIJ

U akciji 'Hobotnica 2011.' kontrolirano 36 plovila

14.08.2011 u 16:30

Bionic
Reading

U akciji pojačanog nadzora na moru pod nazivom 'Hobotnica 2011.', koju je provela Lučka kapetanija Šibenik s ispostavama Murter, Tisno, Vodice i Rogoznica, kontrolirano je 36 plovila, a podneseno je 19 prekršajnih prijava

U akciji, provedenoj u šibenskom akvatoriju u petak, 12. kolovoza, od 10 do 20.30 sati, sudjelovala su četiri plovila i 14 djelatnika koji su provodili kontrolu dokumenata, opreme i posade na 36 plovila, s posebnim naglaskom na nedopuštenom glisiranju bliže od 300 metara od obale, priopćeno je danas iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Upozoreno je devet, kažnjeno prekršajnim nalogom 19 prekršitelja, dok ih je osam pozvano u šibensku Lučku kapetaniju na daljnju obradu, a riječ je uglavnom o tvrtkama i iznajmljivačima plovila.

Ukupno je naplaćeno ili će biti naplaćeno prilikom zatvaranja predmeta 41.800 kuna.

Ministarstvo u priopćenju ističe kako je svakodnevna nazočnost Lučke kapetanije na moru od početka turističke sezone rezultirala daleko manjim brojem prekršitelja u odnosu na prošlu godinu, iako je povećan ukupan broj plovila u šibenskom akvatoriju.

Tijekom akcije 'Hobotnica 2011.' 'djelatnici Lučke kapetanije Šibenik imali su problem s jednim gostom iz Češke koji nije htio platiti kaznu za nedopušteno glisiranje ispred Tribunja i nije imao popis putnika u vinjeti, no smiren je nakon intervencije policije. Djelatnici kapetanije oduzeli su mu putovnicu i bit će procesuiran u Lučkoj kapetaniji Šibenik', navodi glasnogovornica Ministarstva Marina Halužan