ODVJETNIK LUKIĆ

'Tužiteljstvo će se pod pritiskom Hrvatske žaliti na presudu'

31.03.2016 u 13:27

Bionic
Reading

Odvjetnik Novak Lukić izjavio je da šef srpskih radikala Vojislav Šešelj ima pravo tražiti odštetu za 11 godina provedenih u pritvoru Haškog suda. Ipak, odštetu još nitko nije dobio zbog pravila Ujedinjenih naroda

Lukić, koji je pred Haškim sudom zastupao Momčila Perišića i Veselina Šljivančanina i bio član srpskog pravnog tima pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu u sporu Hrvatske i Srbije po uzajamnim tužbama za genocid, rekao je da po pravilima UN-a ne postoji mogućnost da itko snosi naknadu štete za propuste organa UN-a, prenosi B92.

'Svi koji su do sada oslobođeni pred Haškim sudom, a koji su željeli ostvariti svoja prava pred nizozemskim sudom ili nekim drugim, nisu uspjeli. On može podnijeti tužbu, kao i svatko, ali pravila su takva da do sada nitko nije dobio odštetu', rekao je Lukić.

On je naveo da Tužiteljstvo ima pravo žalbe koju mora najaviti u roku od 30 dana. Lukić je kazao i da je Tužiteljstvo zbog ovog slučaja dosta kritizirano i vjeruje da će se pod pritiskom Hrvatske žaliti na presudu.