IPAK JE NA ČELU IZBORNOG POVJERENSTVA

Turudićevo dizanje medijske frke bilo bez osnova

25.11.2014 u 16:37

Bionic
Reading

U ponoć su počeli teći rokovi za prikupljanje potpisa za kandidature za predsjedničke izbore. Kandidati moraju prikupiti 10.000 potpisa, a svaki birač može poduprijeti samo jednog od sudionika kampanje. Za potrebe ovih izbora Državno izborno povjerenstvo imenovalo je članove izbornih povjerenstava, a suprotno panici koju je dizao po medijima na čelu Izbornog povjerenstva u Zagrebu bit će predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić

Naime, na današnjem sastanku DIP-a imenovani su članovi izbornih povjerenstava u gradovima sjedištima županija. I nema nikakvih iznenađenja. Čak je i predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić, koji je ranije iznio sumnju da neće biti imenovan, ipak imenovan, kao i svi ostali, osim onih koji to izričito više nisu željeli biti.

'I gospodin Turudić isto tako je imenovan za predsjednika Izbornog povjerenstva Grada Zagreba. A što se tiče prigovora, dobivamo ih svaki da i isto tako odgovaramo', kazala je za Media servis potpredsjednica DIP-a Zdravka Ćufar Šarić.

'Rečeno mi je da se zbog moje polemike s predsjednikom Josipovićem sumnja u moju pristranost. To bi bio prvi put da predsjednik Županijskog suda nije na čelu izbornog povjerenstva, osim ako zbog bolesti nije spriječen', požalio se Ivan Turudić sredinom listopada novinaru Večernjeg lista.

Još se požalio kako je ministar pravosuđa Orsat Miljenić bacio fetvu na njega kad je u intervjuu Večernjem listu rekao da 'politički obojen sudac ne može biti predsjednik izbornog povjerenstva'.