NAJBRŽE RASTUĆA AVIOKOMPANIJA

Turkish Airlines povezao Istanbul i Dubrovnik

11.05.2016 u 13:51

Bionic
Reading

Turkish Airlines, jedna od najbrže rastućih svjetskih aviokompanija, koja je već petu godinu zaredom izabrana za najbolju aviokompaniju Europe, od utorka izravno povezuje Istanbul i Dubrovnik

Svečano otvorenje nove, 285. svjetske destinacije Turkish Airlinesa održano je jutros u Zračnoj luci Dubrovnik slijetanjem prvog zrakoplova iz Istanbula, a ceremoniji otvorenja nazočio je Abdülkerim Çay, direktor ljudskih resursa Turkish Airlinesa, Ahmet Tuta, veleposlanik Republike Turske u Hrvatskoj, dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, potom Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije, te direktor ZL-a Dubrovnik Roko Tolić

Nakon dvije godine ovo je potvrda želja naših predsjednika o suradnji Hrvatske i Turske. Dubrovnik je ovom suradnjom povezan s cijelim svijetom, a Turkish Airlines sada na svojoj ogrlici suradnika ima i biser Jadrana’, izjavio je Roko Tolić.


Direktor ljudskih resursa Turkish Airlinesa Abdülkerim Cay zahvalio je svima zbog ove suradnje te je pohvalio Dubrovnik kao 285. destinaciju, naglasivši da sada  nije povezan samo s Istanbulom, već s cijelim svijetom.

'Ovo nije samo dobar poslovni potez, ovo je korak u smjeru osnaživanja hrvatsko-turskih odnosa', naglasio je Cay.

Župan Dobroslavić izrazio je veliko zadovoljstvo time što je kao izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović upravo on nazočan da zaželi dobrodošlicu novim suradnicima zračne luke.

Turski veleposlanik osvrnuo se na sav dugogodišnji rad i trud uložen u ovu suradnju dok se gradonačelnik Andro Vlahušić prisjetio početaka pregovora te je naglasio kako je ovo početak velike budućnosti dubrovačkog aerodroma.

Inače, Turkish Airlines će na potezu Istanbul-Dubrovnik, za početak, letjeti čak pet do šest puta tjedno, a njihovi predstavnici su najavili i povećanje broja letova.

U početnom razdoblju cijena za putovanje na liniji Istanbul – Dubrovnik iznosit će od 99 eura s uključenim taksama i pristojbama te na liniji Dubrovnik - Istanbul od 99 eura s uključenim taksama i pristojbama. 

Pored toga će u razdoblju od prvih šest mjeseci članovi programa Miles&Smiles moći iskoristiti pogodnost od 25-postotnog smanjenja u miljama potrebnog za ostvarivanje prava na nagradne karte ili unapređenja.