SIGURNOSNE MJERE

Turci prijete: Rušit ćemo sve što leti bez upozorenja!

18.07.2016 u 12:18

Bionic
Reading

Načelnik službe sigurnosti Istanbula izdao je jutros zapovijed da se bez upozorenja obaraju helikopteri koji nemaju ovlasti za let, priopćila je turska agencija Anadolu

Kako navodi agencija, u tu svrhu je u Istanbul prebačeno 1.800 specijalaca, koji su zauzeli najvažnije strateške objekte i ulice, a u grad je dopremljena i znatna količina posebne policijske tehnike.


Ova zapovijed stigla je nekoliko sati nakon što su novinari turskog CNN-a objavili vijest kako su najmanje 42 helikoptera turske vojske nestala prije neuspjelog puča u Turskoj, pa stoga raste zabrinutost kako bi moglo doći do novog pokušaja svrgavanja predsjednika Erdogana s vlasti.
 
Sigurnosne mjere u Istanbulu na najvišoj su razini nakon specijalne operacije na istanbulskom aerodromu Sabiha Gökçen kada je uhićeno 11 ljudi osumnjičenih za organizaciju državnog udara.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan zapovjedio je pak borbenim avionima ratnog zrakoplovstva da patroliraju zračnim prostorom te zemlje da bi se, kako prenose agencije, osigurala sigurnost i kontrola zračnog prostora te zemlje.
 
Tursko državno vodstvo je u međuvremenu objavilo da je puč ugušen, a prema posljednjim informacijama tijekom pokušaja vojnog udara ubijeno je 290 ljudi, a 1.440 je ranjeno.
436741,436740,436735,436859