NE TREBA NAM POMOĆ STRANACA

[VIDEO] Plenković krivi internet: To je stvar dojma, odrađen je sjajan posao!

tportal
Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotić
Nakon sastanka kriznog stožera premijer Andrej Plenković odbacio je sve kritike i kazao da je posao na gašenju velikog požara na splitskom području sjajno odrađen

'Želim zahvaliti vatrogascima, pripadnicima HV-a, policiji, DUZS-u, svim građanima koji su branili kuće, pripadnicima Torcide i Četvrte gardijske brigade... Požar je prema informacijama koje smo dobili u najvećoj mjeri pod kontrolom. Zahvaljujući potpori kanadera i zračnih traktora gasi se i lokalizira', kazao je Plenković nakon sastanka kriznog stožera.

Ovo je jedan od 14 požara koji su posljednjih dana izbili u Splitsko-dalmatinskoj županiji, istaknuo je i dodao da je trenutno angažirano 150 vozila, 700 vatrogasaca i pripadnika HV-a. Nove vatrogasne jedinice pristigle su iz središnje Hrvatske...

'Vjerujem da ćemo iz ovog požara koji je došao do naselja izvući pouke i unaprijediti mehanizme službi. Odrađen je sjajan posao', istaknuo je premijer. Dodao je da je vatrogastvo dio Strategije nacionalne sigurnosti na inicijativu Ante Sanadera.

Obećao je da će Vlada naći sredstva za nadoknadu štete onima kojima je izgorjela imovina.

'Sustav je jako dobro funkcionirao. Svi su bili uključeni', odgovorio je na novinarsko pitanje kojim je implicirano da nije sve bilo baš onako kako treba.

  • +3
Sastanak kriznog stožera u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotić

'Razlučio bih dojmove i impresije u ovom internetskom vremenu. Tu moramo raditi veliku razliku. Sustav je reagirao baš onako kako je trebao. Glavni koji reagiraju su vatrogasci, županijsko zapovjedništvo. Procjenjuje se koliko je potreban dodatni angažman. Važno je da prilikom gašenja požara, unatoč dobroj volji, ne dođe do kaosa', smatra premijer.

Na pitanje kako to da vatrogasci imaju stara i nefunkcionalna vozila, Plenković kaže da su došla nova vozila iz unutrašnjosti i najavio da će se izdvojiti dodatna sredstva za obnovu voznog parka i nabavu cisterna.

Plenković nakon sastanka kriznog stožeta Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Petranović

Istaknuo je da u ovom trenutku ne postoji potreba za traženjem međunarodne pomoći. 'Procjena za lokaliziranje ovog požara nije takva da bi to zahtijevala', dodao je.

Na sastanku su, osim premijera, bili ministar obrane Damir Krstičević i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji su od jučer u Splitu. Ondje je i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban te splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Upravo je on jučer priznao kako Split nije spreman za ovakav scenarij jer nedostaje opreme, jasnog plana...

Na kriznom sastanku bili su predstavnici vatrogasne zajednice, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, policije...

Tijek događaja pratite na tportalu

Krizni stožer u Splitu Autor: Damir Petranović

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal
404 - tportal