NEZDRAVE PREHRAMBENE NAVIKE

Trump se ubijao u brzoj hrani: Dva Big Maca, pohanu ribu i čokoladni šejk, molim!

04.12.2017 u 20:58

Bionic
Reading

Bivši šefovi predizborne kampanje američkog predsjednika Donalda Trumpa, Corey Lewandowski i David Bossie, izdali su ovih dana knjigu 'Let Trump Be Trump', u kojoj su objelodanili čitav niz nepoznatih detalja vezanih za prvog čovjeka Bijele kuće, među kojima su i njegove poprilično nezdrave prehrambene navike

U knjizi se, primjerice, navodi kako je Trump tijekom predsjedničke kampanje redovito obilazio fast food restorane, osobito McDonalds, ali i kako je naručivao brzu hranu u avionu kojim je obilazio birače.

Prema ustaljenom pravilu, Trump bi uvijek naručivao dva Big Maca, dva pohana riblja odreska Filet-O-Fishes i čokoladni milk shake, čime bi na dnevnoj bazi unio 2420 kalorija, što je na samom rubu količine kalorija koju preporučuju američki nutricionisti.

Njegov dnevni obrok u lancima brze prehrane, precizno su izračunali stručnjaci, sadrži 112 grama masti, što je 172 posto više od preporučene količine, kao i 3,470 miligrama soli, što je pak 144 posto više od preporučene dnevne količine.

Od takvih zasitnih zalogaja, piše britanski The Guardian, Trump nije odustajao ni tijekom letova Sjedinjenim Državama tijekom predsjedničke kampanje, pa autori knjige navode kako je letjelica izgledala poput restorana brze prehrane, dodajući kako se predsjednik usredotočio na proizvode McDonaldsa, Kentucky Fried Chickena i mnogobrojnih lanaca pizzerija, a koje bi obično zalio dijetalnom Coca Colom.

Donald Trump dijeli humanitarnu pomoć Portorikancima Izvor: Reuters / Autor: Jonathan Ernst

Osim toga, Trumpov avion morao je biti nakrcan velikim količinama raznih slastica jer bi u pauzama za ručak odbijao jesti obroke iz već otvorenih ambalaža.

Autori knjiga, također, navode čitav niz primjera Trumpovih izljeva bijesa na suradnike po kojima je postao poznat u televizijskom showu 'Pripravnik', a sami autori knjige ističu kako niti u jednom trenutku nisu poželjeli napustiti šefa. Ipak, upravo ih je on otpustio usred kampanje u lipnju prošle godine.