Kontroverzni predsjednik

Trump priznaje da ne zna činjenice, ali se hvali improvizacijom

16.03.2018 u 12:20

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump sam se pohvalio kako je na sastanku s kanadskim premijerom Justinom Trudeauom izmislio podatke o temi o kojoj 'nije imao pojma', sudeći prema snimci koja se pojavila u medijima

'Nisam imao pojma. Samo sam rekao - nisi u pravu', dio je Trumpovih izjava s dobrotvorne večere u Missouriju na kojoj se u srijedu pohvalio gostima kako se snašao na sastanku s kanadskim premijerom Justinom Trudeauom.

Na audiosnimci koju posjeduje The Washington Post, Trump prepričava kako je inzistirao na tome da SAD s Kanadom ima trgovinski deficit iako mu je Trudeau govorio da takvo što ne postoji. 'Znate zašto? Zato što smo tako glupi... I mislio sam da su oni pametni', komentirao je američki predsjednik. Nakon što su obojica tijekom sastanka poslala svoje službenike da provjere podatke o ovoj temi ispostavilo se da deficita zaista nema.

U četvrtak se Trump o ovome oglasio i putem Twittera te je ponovio svoju izjavu o trgovinskom deficitu i dodao kako je problem u tome što druge države ne žele prihvatiti da postoje takve neravnoteže.

Predstavnik Ureda za trgovinu SAD-a izvijestio je kako je SAD s Kanadom u trgovinskom suficitu, a u 2016. on je iznosio čak 12,5 milijardi dolara, što je u potpunoj suprotnosti onome što je Trump izjavio.

Donald Trump poznat je po svojim kontroverznim izjavama Izvor: Reuters / Autor: Reuters