oglasio se na twitteru

Trump na sebi svojstven način čestitao Novu godinu

01.01.2019 u 21:19

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump čestitao je u utorak svom brazilskom kolegi Jairu Bolsonaru na njegovom sjajnom inauguracijskom govoru, dok je u drugom tvitu zaželio sretnu Novu godinu ali i optužio svoje kritičare da pate od "poremećaja Trump".

"Čestitke predsjedniku Jairu Bolsonaru koji je upravo izgovorio sjajan inauguracijski govor - SAD su s vama", napisao je Trump na Twitteru, zajamčivši Bolsonaru potporu Washingtona.

Krajnje desni nacionalist Bolsonaro, koji je obećao obračunati se s korupcijom u politici, nasilnim kriminalom i oživjeti posrnulo gospodarstvo deregulacijom i fiskalnom disciplinom, prisegnuo je u utorak za novog brazilskog predsjednika.

Njegov dolazak na vlast označava snažno skretanje udesno prve sile Latinske Amerike i otvara razdoblje puno neizvjesnosti.

Čestitajući u drugom tvitu Novu godinu, Trump je, vjeran sebi, optužio svoje kritičare da pate od "poremećaja Trump".

"Sretna Nova godina svima, uključujući i mrzitelje i medije lažnih vijesti", napisao je u poruci u cijelosti napisanoj velikim slovima.

"Godina 2019. bit će fantastična za sve one koji ne boluju od sindroma poremećaja Trump", napisao je, te poručio: "Smirite se, uživajte, puno divnih stvari se događa u našoj zemlji".

  • +24
Donald Trump Izvor: Profimedia / Autor: N.N.