dodatna zaštita

Trump će vjerojatno ovlastiti vojsku da štiti imigracijske službenike

20.11.2018 u 09:43

Bionic
Reading

Predsjednik Donald Trump vjerojatno će ovlastiti američku vojsku da štiti imigracijske službenike raspoređene duž meksičko-američke granice ako budu izloženi prijetnjama migranata koji pokušavaju prijeći u SAD, kazao je u ponedjeljak američki dužnosnik

Trump je uoči nedavnih izbora za američki Kongres napao migrantsku karavanu iz Središnje Amerike koja se približava SAD-u kao 'invaziju' koja prijeti američkoj nacionalnoj sigurnosti i posalo je tisuće vojnike na granicu kako bi je osigurao.

Trenutno vojska nema ovlasti štititi imigracijsku službu i pogranične snage. SAD je u ponedjeljak nakratko zatvorio najprometniji granični prijelaz iz meksičkog grada Tijuane prema San Diegu kako bi dodao betonske zapreke i žilet žicu u očekivanju tisuća migranata koji bi se mogli probiti preko granice.

Taj granični prijelaz koriste tisuće dnevnih migranata iz Meksika koji rade u SAD-u. Oko 6000 migranata iz Središnje Amerike, uglavnom iz Hondurasa, stiglo je do pograničnih meksičkih gradova Tijuane i Mexicalija a prema Tijani se kreće još oko 10.000 migranata.

  • +9
Migranti u Tijuani Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia