u malom bukovcu

Troje razbojnika krali drva na šljunčari; ciglom razbili vozilo i napali radnike

29.01.2020 u 10:04

Bionic
Reading

Varaždinska policija kazneno je prijavila tri osobe, među kojima je 16-godišnjak, zbog razbojničke krađe na području šljunčare u Malom Bukovcu, priopćeno je u srijedu iz Policijske uprave varaždinske

Kriminalistička istraga je provedena nad 39-godišnjom ženom i dvojicom mladića od 16 i 20 godina, koji su osumnjičeni da su u ponedjeljak, 27. siječnja, oko 17,30 sati na prostoru šljunčare u Malom Bukovcu, počinili razbojničku krađu nad dvojicom djelatnika šljunčare od 67 i 28 godina.

Djelatnici su zatekli troje razbojnika kako kradu drva i tovare ih u kombi vozilo te su ih pokušali spriječiti, no oni su ih fizički napali i ozlijedili 28-godišnjeg zaposlenika šljunčare.

Također 16-godišnjak je osumnjičen da je potom kamenjem i ciglom razbio sva stakla i svjetla na osobnom vozilu u vlasništvu 67-godišnjeg djelatnika šljunčare. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. Nakon toga su pobjegli.

Policija je provela istragu. Protiv 39-godišnje žene i dvojice mladića policija će podnijeti kaznenu prijava nadležnom državnom odvjetništvu za razbojničku krađu, a protiv 16-godišnjaka i za kazneno djelo oštećenje tuđe stvari, navode iz PU varaždinske.